Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- Tyvene er kjappe, og målet vårt er å være like kjappe som dem

Slik har politiet dempet virksomheten til vinningskriminelle.

AVSLØRT: Da to litauiske menn var i ferd med å bryte seg inn i en villa i Buskerud, ble politiet varslet av en årvåken nabo. Politihelikopteret fant de to til slutt mens de forsøkte å gjemme seg i en åker, under en høyspentlinje. Foto: Politiet
AVSLØRT: Da to litauiske menn var i ferd med å bryte seg inn i en villa i Buskerud, ble politiet varslet av en årvåken nabo. Politihelikopteret fant de to til slutt mens de forsøkte å gjemme seg i en åker, under en høyspentlinje. Foto: Politiet Vis mer

- Vi merker det tydelig når det dukker opp omreisende bander som bruker spesielle metoder. Men vi har systemer som gjør at vi får beskjed om at de kan være på vei. Tyvene er kjappe, og målet vårt er å være like kjappe som dem, og helst ligge i forkant, sier Mona Gikling, politioverbetjent ved Trondheim-politiets vinningsteam.

Alarmen går

Innbruddstallene har generelt gått ned i hele Norge de siste åra.

En årsak kan være at straffenivået for «proffe» vinningskriminelle er blitt skjerpet.

Samtidig mener politiet at samarbeid på tvers av politidistriktene har vært en av nøkkelfaktorene til at man nå er mindre plaget av innbruddsbander enn tidligere.

Ny utfordring

For sju-åtte år siden opplevde politiet at de plutselig hadde en ny utfordring med innbruddstyver som opererte over store områder, og som slo til mot en rekke steder med tyverier fra boliger, biler og båter i løpet av kort tid, før de gjerne forsvant igjen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?