Tyvene robbet feil Svein

Svein Solberg i Ås kommune er forsker og ikke spesielt rik. Hans navnebror i Ås har derimot hemmelig adresse og 7,7 millioner i formue. Rett etter skattelistene kom, var det innbrudd hos Forsker-Svein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Ås kommune i Akershus bor det to stykk Svein Solberg. Den ene troner på formuestoppen i kommunens skattelister. Det har ikke bare vært lett for hans mindre bemidlede navnebror.

- Innbruddet skjedde midt på dagen i fjor, da kona var en liten tur i butikken. Det merkelige var at tyvene ikke hadde vært innom noen av de andre eneboligene i området. Bare huset vårt. Dette huset ser minst velstående ut av alle boligene i gata, så det var litt rart, sier Svein Solberg (43).

Stjal sølvtøyet

I fjor la Svein Solberg for første gang merke til at navnet hans var å finne på skattelistene i lokalavisa. Men det gjaldt en annen Svein Solberg med nøyaktig samme postnummer. «Vår» Svein er den eneste av de to som står oppført med adresse i telefonkatalogen, og de ubedte gjestene kom mindre enn ei uke etter at skattelistene sto på trykk i fjor høst.

- Alt sølvtøyet forsvant sammen med kameraet og videospilleren. Det er ikke mye ekstravagant å finne her, men det var leit de tok arvegodset, sier Solberg.

Møtte rare blikk

Hans rike navnebror er selvstendig næringsdrivende og jobber i teknologibransjen. I skattelistene for 2001 står han oppført med 7,7 millioner i formue. «Vår» Svein har en mer beskjeden inntekt i forskerjobben ved Norsk institutt for skogforskning. Null i formue og under 300000 i lønn er nok til å bli mett av, men gir ikke rikdom.

Etter at Rike-Svein sto på skattelistene opplevde Skogforsker-Svein flere rare blikk og kommentarer. Forvekslingen tar han med et smil.

- Flere kolleger fortalte meg at de hadde lurt fælt på hvor jeg hadde fått formuen min fra. Jeg kjører en sju år gammel Escort, så de synes vel jeg var litt lite prangende med rikdommen, ler Svein.

FEIL FAKTURA: Trebarnsfar Svein Solberg har fått flere telefonregninger som skulle til hans navnebror, millionær Svein Solberg. - Siden regningene sto i mitt navn, betalte jeg. Da jeg skjønte de var feilsendt, måtte jeg ringe flere saksbehandlere for å få pengene igjen, sier han.