- Tyvene slipper for lett unna!

KRISTIANSAND (Dagbladet): Stortingsrepresentant Gunnar Halvorsen (Ap) fra Åmli i Aust-Agder er lut lei alle innbruddene i sin elektriske forretning i hjembygda. Om lag 15 innbrudd på 23 år er det blitt. Nå svinger han svøpen over dommerne som han mener gir for lave straffer. - Domstolene er for milde, mener den rundstjålne og rasende Ap-mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er fortvilende. Det virker som om domstolene bare gir tyvene en klapp på skulderen, sier Halvorsen til Agderposten.

Lynangrep

Natt til fredag gikk innbruddsalarmen snaut to timer etter at Halvorsen hadde stupt i seng etter hjemkomst fra et offisielt Moskva-besøk sammen med forsvarskomiteen.

Tyvene lempet kantstein av betong gjennom butikkvinduet før de lynraskt plyndret med seg mobiltelefoner til en verdi av mellom 40000 og 50000 kroner.

Tyveriet skjedde så raskt at Halvorsens sønn, som bor over butikken, ikke rakk å komme seg ut før tyvene var borte.

Stortingsmann Halvorsen bor like i nærheten. Han våknet og hørte at det kvein i dekkene da tyvene flyktet fra stedet.

Lav profil

Trass i Halvorsens misnøye med domstolenes arbeid, så akter han ikke å bruke sin plass på Stortinget til å kjempe for skjerpelser i straffenivået. Hans plass i forsvarskomiteen gir ikke rom for å blande seg inn i arbeidet til dem som driver med kriminalpolitikk, mener Halvorsen.
- Det er ikke mitt arbeidsfelt. Men jeg tar gjerne opp mine erfaringer på møter i stortingsgruppa, lover Halvorsen.

Verre i Oslo

Han er likevel glad fordi han ikke bor i mer sentrale strøk enn kommunesenteret i skogbruksbygda Åmli.

- I Oslo kommer ikke politiet når slike ting skjer om natta. Da får du beskjed om å komme innom dagen etter, forteller stortingsmannen til lokalavisa.

Tøff jakt

Gunnar Halvorsen og kona har opplevd en rekke innbrudd i de 23 årene de har drevet butikken. Halvorsen selv mener det dreier seg om til sammen minst 15 innbrudd. Det nest siste anslaget skjedde for mindre enn to måneder siden. Da ble tjuvpakket tatt av lensmannen.

Natt til fredag klarte politiet å legge seg på hjul bak innbruddstyvene. De kjørte en stjålet Opel Ascona 84-modell med kjennetegn PC 54151. I nærheten av Arendal ble hastigheten så høy at politifolkene valgte å avblåse jakten.
- Men vi har jo litt spor å gå etter, sier lensmann Karl Vangsnes til Dagbladet.