Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tyvene stjal det kjæreste Tine hadde. Da hun gikk ut døren i morges fikk hun sjokk

- Det er helt vilt. Jeg er så glad.

MISTET MINNER:  Tine Bjørneboes mann Jacob døde i november i fjor. Nå har datautstyret med de uerstattelige bildene blitt levert tilbake. Foto: Privat
MISTET MINNER: Tine Bjørneboes mann Jacob døde i november i fjor. Nå har datautstyret med de uerstattelige bildene blitt levert tilbake. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går skrev Dagbladet om Tine Bjørneboe fra Næstved i Danmark. Tirsdag opplevde hun at to tyver brøt seg inn i huset hennes, og stakk av med datautstyr for mange tusen kroner.

Men langt verre var det man ikke kan sette en pris på - bildene og minnene med hennes avdøde ektemann. Jacob Bjørneboe tapte nemlig kampen mot kreften i fjor høst.

I et innlegg på Facebook, som raskt ble delt av 12 000 personer, appellerte hun til tyvene.

«Kjære tyv. Hvis du har noen form for empati, så kom tilbake og lever de tingene du i dag har stjålet fra meg og mine barn. Minner fra mine barns nylig avdøde far og min mann. Jeg ber deg», skrev hun.

Nå ser det ut til at appellen har virket.

Til rette

I et nytt innlegg på Facebook skriver Bjørneboe fredag morgen at da hun var på vei ut døra for å etterlyse tingene på frokost-tv, holdt hun på å snuble over en eske på trappa.

Der sto det en kasse med to de to datamaskinene og barnas ipader og mobiler.

«Takk!!! Tusen takk til alle dere som har delt min appell til tyvene som stjal fra meg på tirsdag. Det har hjulpet. Jeg har fått de viktigste tingene tilbake. Det er helt vilt, jeg er så glad», skriver hun.

I stedet for å måtte gå på tv og fortelle om tapet, kunne hun dele gladnyheten med de danske tv-seerne.

«Optimismen har virket. Fellesskapet har virket. Åpenheten har virket. At jeg turte å be om hjelp har virket. Nå skal jeg komme meg hjem og ta en backup. Og deretter ha en liten fest», skriver hun videre.

- Overveldende

Nøyaktig hva som fikk tyvene til å returnere tyvegodset er uklart, men engasjementet har vært overveldende.

En vennlig sjel sa seg også villig til å gi tyvene 5000 kroner kontant dersom de leverte utstyret med filer og bilder inntakt.

Tine Bjørneboe sa onsdag kveld til Dagbladet at hun synes det er rørende å oppleve at så mange bryr seg.

- Det er overveldende og rørende å oppleve så stor oppmerksomhet på Facebook, og å kjenne den kjærligheten og omsorgen og ikke minst vreden på våres vegne. Det finnes et stort ønske om å hjelpe oss, og det er fantastisk, sier Bjørneboe til Dagbladet.

Nå fikk også historien en lykkelig slutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media