Tyvenes skrekk

TRONDHEIM (Dagbladet): Du bør skygge unna Gerda Husby i Reisebutikken ved Trondheim Lufthavn, hvis du ikke har ærlige hensikter. Hun har allerede fakket en koffert-tyv. Nå står en ny for tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For noen måneder siden oppdaget Husby at to kofferter til en verdi av 4000 kroner var forsvunnet fra butikken. Ved å gjennomgå videoen fra overvåkingskameraet ble tyven observert. Saken ble anmeldt - og henlagt. Men det ville ikke Gerda Husby slå seg til ro med. Forbrytelse skal som kjent ikke lønne seg.

- Jeg printet ut bilde av tyven og satte det på disken med spørsmålet: «Kjenner noen denne mannen?» Og det var det noen som gjorde. Dermed tok jeg kontakt med politiet i mannens hjemstedskommune. Mandag lå pengene for koffertene i postkassa. Så enkelt var det, sier hun til Dagbladet.

Etter denne suksessen har hun ikke tenkt å gi seg med detektivarbeidet for å fakke kjeltringer. På printeren ligger nå et bilde av en mann som stjeler en skinndresspose verdt 8000 kroner.

- Kommer han ikke med pengene, setter jeg bildet opp på disken slik som sist. Og spør noen om hvorfor han er etterlyst, sier jeg bare at han mistet noe. Nemlig vettet, sier Gerda Husby i Reisebutikken.

FRØKEN DETEKTIV: Gerda Husby i Reisebutikken på Trondheim lufthavn Værnes overvåker og fakker butikktyver i stor stil.