Tyver brøt seg inn i Verdal fengsel

Klatret over gjerdet og knuste ei rute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De fleste som sitter bak lås og slå ønsker seg ut, men det finnes også de som bryter seg inn i et fengsel. Verken advarslene om tv-overvåkning eller 2,5 meter høye gjerder var nok til å holde en eller flere tyver borte fra Verdal fengsel i romjula. Nå er fengslet en projektor fattigere.

- Tyveriet ble meldt til oss ved sjutiden andre nyttårsdag, men tidspunktet for innbruddet er mellom 21. desember og 2. januar en gang, sier politioverbetjent Jan Roger Sivertsen på Verdal Lensmannskontor, til Adressa.no.

Ifølge politioverbetjenten har tyvene tatt seg over gjerdet som går rundt fengselsområdet, og deretter tatt seg inn ved å knuse ei rute i verkstedskontoret.

Det uvanlige innbruddet blir nå etterforsket, men hittil har politiet ingen mistenkte.

- Det er nok kjentfolk som prøver seg. De må ha hatt et mål i og med at alarmen utløses kort tid etter slike uregelmessigheter, sier Aunet til avisa.

Det er ikke første gang fengselet i Verdal har hatt besøk av ubudne gjester. Så seint som i mars 2007 hoppet noen over gjerdet, brøt seg inn, og stjal med seg en PC som var verdt nærmere 20.000 kroner, skriver NRK.

<B>IKKE FØRSTE GANG</B>: Også i fjor vår tok ubudne gjester seg inn i Verdal Fengsel.