STJELER DET NYE ÅRET INN: Fyrverkerier for flere hundre tusen kroner er stjålet de siste dagene. Bildet viser lovlig fyrverkeri fra feiringen av tusenårsskiftet. Foto: Arad Nejash A.
STJELER DET NYE ÅRET INN: Fyrverkerier for flere hundre tusen kroner er stjålet de siste dagene. Bildet viser lovlig fyrverkeri fra feiringen av tusenårsskiftet. Foto: Arad Nejash A.Vis mer

Tyver klare til nyttårsfeiring med stjålet fyverkeri for flere hundre tusen kroner

Tyver forbereder seg på nyttår: Fyrverkeri for flere hundre tusen kroner stjålet på Østlandet

- Fenomén som skjer rett før nyttårsaften, sier politiet.

Natt til lørdag fikk politiet i Oslo melding om et innbrudd i en konteiner med fyrverkeri på Alnabru.

Operasjonsleder Tor Grøttum opplyser lørdag formiddag til NTB at politiet er ferdige med undersøkelsene på stedet. Han sier politiet så langt ikke har noen konkrete mistenkte i saken, men at politiet har jobbet med å sikre spor.

To paller stjålet

- Vi har ikke fått noe tilbakemelding på omfanget av innbruddet og kan ikke si noe om hvor store verdier det er snakk om, sier Grøttum.

Også Sørøst politidistrikt fikk lørdag inn meldinger om at fyrverkeri hadde blitt stjålet.

Ifølge meldingen skal det ha blitt stjålet to paller med stor verdi fra en konteiner i Siljan i Telemark.

Operasjonsleder Arild Alfheim i sørøst politidistrikt sier til VG at fyrverkeriet som er stjåles antas å ha en samlet verdi på mellom 50.000 og 100.000 kroner.

Brøt opp konteiner

Alfheim legger til at politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser, og det er opprettet sak på forholdet.

Lørdagens fyrverkeri-tyverier skjer etter at det onsdag ble stjålet fyrverkeri for opptil 200.000 kroner fra en konteiner i Sandefjord.

Også på Ormåsen i Øvre Eiker i Buskerud ble det oppdaget at tyver hadde brutt opp en konteiner med fyrverkeri i løpet av jula. Her var det stjålet varer til en verdi av om lag 30.000 kroner, skrev avisa Eikernytt.

- Tyverier av fyrverkeri er et fenomen som skjer i dagene før nyttårsaften, sier Grøttum til NTB.