Tyver herjer i flere deler av Oslo i julestria

Politiet advarer mot bølge av frekke innbrudds- og lommetyver og gir deg sine sikringsråd.

MENS KATTEN ER BORTE... Oslopolitiet ber folk i hovedstaden være på vakt etter en rekke innbrudd flere steder i Oslo den siste tida. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MENS KATTEN ER BORTE... Oslopolitiet ber folk i hovedstaden være på vakt etter en rekke innbrudd flere steder i Oslo den siste tida. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Oslo politidistrikt advarer nå publikum mot innbrudds- og lommetyverier etter at det de siste dagene har vært en rekke innbrudd enkelte steder i hovedstaden, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Innbruddene har funnet sted i nedre del av Holmenkollen, på Vettakollen og på Kjelsås. De har stort skjedd ved at tyvene har benyttet seg av stiger og annet, tatt seg inn i boligens annen etasje på soverom og bad og stjålet blant annet verdigjenstander, smykker og klokker. Innbruddene har for en stor del foregått etter kl. 16.00, melder politiet.

- Vi har hatt 25 innbrudd i boliger på halvannen uke. Det er mindre enn på samme tid i fjor, men mer enn i de foregående månedene, sier stasjonssjef Arne Solberg på Majorstua politistasjon til Dagbladet.

Ifølge politiet er det for stor del øst-europeere som står bak de mange innbruddene.

Politiet ber folk som har boligalarm om å passe på at hele boligen er dekket av alarmen. At stiger og lignende er låst inn i garasje eller uthus, at dører er låst og at vinduer er lukket.

- Være på utkikkAlt som kan gjøres for å hindre tyven i å trenge seg inn, er med på å gjøre tyvens arbeidsforhold vanskeligere, påpeker politiet. Godt lys er også viktig. Naboer bør være på utkikk for hverandre, og melde fra til politiet hvis de ser noe ureglementert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer