Tyver kuttet av og stjal 80-årings høyre bein

Lurte hellig mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i sørlige India jakter nå på to menn som angrep en 80-åring, kuttet av mannens høyre bein og stakk av med det, melder BBC News.

Grunnen er at den nå lemlestede mannen, Yanadi Kondaiah, er en hinduistisk hellig mann og hevder å ha hatt helende krefter i det stjålne beinet; lokale folk mener seg helbredet for fysiske og åndelige problemer etter å ha tatt på det. I tillegg er 80-åringen kjent for å kunne forutsi framtida.

Den medtatte hellige mannen ligger nå på sykehus i byen Tirupati, som ligger i delstaten Andhra Pradesh.

Bød på alkohol

Lemlestingen skjedde for noen dager siden, da «gudemannen» ble oppsøkt hjemme i landsbyen av to menn som påsto de kom for å takke ham for råd han hadde gitt dem et par dager tidligere om medisinske problemer.

Kondaiah er ifølge det lokale politiet svak for alkohol, og klarte ikke å si nei da de to fremmede bød ham på en drink.

- Etter en stund tok de den gamle mannen med til et forlatt sted i utkanten av landsbyen, og da han hadde sovnet, kuttet de av høyrebeinet under kneet, forteller politimann Pendakanti Dastgiri.

Jaktkniv

Ifølge Dastgiri ble amputasjonen utført på en svært brutal måte; de to tyvene brukte en skarp jaktkniv og etterlot den gamle mannen for å la ham blø i hjel. Han ble funnet etter en stund av landsbyboere.

 Politiet er nå på utkikk etter beinet og de to tyvene.

Etter at han kom til bevissthet, sa Kondaiah at han ikke hadde noen anelse om hvorfor han var blitt angrepet slik.

- Jeg har alltid vært god mot andre og hjulpet alle som har kommet til meg. Hvorfor har da dette skjedd med meg? sa den gråtende mannen fra sykesenga.

Skulle profittere?

En av politiets teorier er at 80-åringen har vært for løsmunnet og fortalt for mange om sine angivelige helbredende evner. Dette kan ha fristet noen til å ta beinet hans i håp om å tjene penger på det.

- Men det kan også ha vært et hevnangrep, legger politimann Dastgiri til.

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

HELLIG MANN: En sadhu, eller hinduistisk hellig mann, utfører yoga under en demonstrasjon i New Delhi i 2001.