TOK ALT AV VERDI: Tyvene hentet blant annet ut navigasjonssystemet og kjørecomputeren fra dashbordet. Foto: Privat
TOK ALT AV VERDI: Tyvene hentet blant annet ut navigasjonssystemet og kjørecomputeren fra dashbordet. Foto: PrivatVis mer

Tyver slaktet Mercedes på stedet

Bilkriminelles nyeste triks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at Merete Vestli hadde gått til sengs og lyset var slått av, gikk tyvene til aksjon mot familiens Mercedes E.

Bilen sto parkert fire meter fra soverommet hennes da tyvene tok seg inn i det lille trekantede vinduet, bak på bilens høyre side.

Ved første øyekast så det morgenen etter ut til å være et lite innbrudd. Men det var mer alvorlig enn som så.

- Bilen var tømt. Og det var ganske proft gjort, sier Merete Vestli til Dagbladet.no.

SÅ UT SOM ET LITE INNBRUDD: Tyvene knuste dette vinduet og fikk videre låst opp bilen. Foto: Privat
SÅ UT SOM ET LITE INNBRUDD: Tyvene knuste dette vinduet og fikk videre låst opp bilen. Foto: Privat Vis mer

- Dashbordet var ribbet for kjørecomputeren, navigasjonssystemet og CD-spilleren, sier Vestli.
Hun anslår verdien på hele systemet til å være på over 100 000 kroner.

En MP3-spiller, et barnesete og andre verdisaker lå også i bilen, men tyvene var bare interessert i Merdesens «Command»-system.

Målrettet
I bagasjerommet lå også en dyr tvillingvogn tilhørende parets to barn. Den hadde tyvene løftet pent ut for å komme til CD-skifteren. Vogna ble satt på plass igjen da de var ferdige.

OPPLEVDE Å FÅ INNBRUDD I BILEN: Merete Vestli. Foto: Privat
OPPLEVDE Å FÅ INNBRUDD I BILEN: Merete Vestli. Foto: Privat Vis mer

- Dette er folk som vet hva de er på jakt etter. De reiser rundt og plukker fra hverandre Mercedeser, sier Nils Kristian Brekke, etterforsker i Gjensidige Forsikring, til Dagbladet.no.

Han mener denne typen tyverier koster forsikringsselskapet mellom 50 000 og 100 000 kroner i hvert tilfelle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagbladet.no får opplyst at Mercedes-verkstedet på Autostern på Ullevaal i Oslo i løpet av det siste året har fått inn mellom 15 og 20 biler i løpet av det siste året som er blitt rammet av slike innbrudd.

TOK UT BARNEVOGNA: Tyvene fjernet barnevogna da de tok seg inn i bilen, men satt den pent tilbake på plass igjen etterpå. Foto: Privat
TOK UT BARNEVOGNA: Tyvene fjernet barnevogna da de tok seg inn i bilen, men satt den pent tilbake på plass igjen etterpå. Foto: Privat Vis mer

Ikke prioritert
Dagbladet.no har de siste ukene rapportert om flere saker der personer har blitt utsatt for biltyveri eller innbrudd i bilen. Felles for sakene har vært politiets manglende vilje til å etterforske slike saker.

Det gjelder også for Merete Vestli og familien. Hos politiet fikk Merete beskjed om at hun ikke måtte bli overrasket dersom saken ble henlagt.

- Vi rørte ikke bilen slik at politiet kunne ha mulighet til å ta fingeravtrykk, men det var de ikke interessert i. Nå er bilen på verksted og jeg har fortsatt ikke hørt noe fra politiet, selv om de har lovet å ta kontakt, sier hun.

Nils Kristian Brekke skulle ønske politiet håndterte innbruddene annerledes.

I BAGASJEROMMET: Tyvene visste godt hvor CD- og DVD-skifteren satt. Men selve DVD-spilleren var de ikke interessert i. - De tok bare Mercedes-utstyr, sier Vestli. Foto: Privat
I BAGASJEROMMET: Tyvene visste godt hvor CD- og DVD-skifteren satt. Men selve DVD-spilleren var de ikke interessert i. - De tok bare Mercedes-utstyr, sier Vestli. Foto: Privat Vis mer

- Vi vet at biltyverier ikke er prioritert hos politiet, selv om det tydeligvis er profesjonelle tyver som drar rundt. Politiet gjør ikke nok for å oppklare disse sakene, sier Brekke til Dagbladet.no.