SLAPP UNNA: Tyver kom seg unna med et betydelig antall våpen da de natt til mandag gjennomførte et sjokkbrekk i våpenforretningen Børselars på Dal i Akershus.
Foto: Politiet / NTB scanpix
SLAPP UNNA: Tyver kom seg unna med et betydelig antall våpen da de natt til mandag gjennomførte et sjokkbrekk i våpenforretningen Børselars på Dal i Akershus. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer

Våpentyveri:

Tyver slapp unna med et tjuetalls våpen etter sjokkbrekket

Politiet ber fortsatt om tips etter våpentyveriet på Romerike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre og et halvt døgn etter sjokkbrekket i våpenbutikken BørseLars på Dal i Akershus, har politiet fått oversikt over hvor mange våpen som er på avveie.

- I forbindelse med våpentyveriet på Dal natt til mandag 31. juli, kan jeg bekrefte at det ble borttatt et tjuetalls våpen fra BørseLars våpenforretning, uten at jeg ønsker å utdype det nærmere, sier Espen Sandvold, lensmann i Eidsvoll og Hurdal, i en pressemelding torsdag.

Det var natt til mandag det ble slått alarm hos politiet på Romerike. Fullt bevæpnet rykket flere patruljer og et politihelikopter ut til våpenforretningen BørseLars på Dal i Akershus, etter at tyver hadde meid inn i butikken med en stjålet bil.

Det skulle seinere vise seg at meldingen til politiet, som kom like før klokka 6 på morgenen, kom hele seks timer etter selve innbruddet - til tross for at butikken har innbruddsalarm, ifølge Romerikes Blad.

- Vi etterforsker saken bredt og har foretatt en rekke vitneavhør og tekniske undersøkelser som vi nå analyserer. Vi ønsker fortsatt tips i saken på vår tipstelefon 63 96 92 68, sier Sandvold.

Dagbladet kommer tilbake med mer.