Tyver sovnet på asylmottak

Nattarbeid er slitsomme greier. Bare spør de to tyvene som ble funnet sovende på et asylmottak - med to bæreposer morfin!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det spørs om dop-tyvene spiste av lasset. Ifølge Bergens Tidende var de to tyvene så trøtte av de knapt nok våknet på vei til arresten.

Hele historien startet natt til i går. De to mennene på 22 og 27 år stjal med seg store mengder morfin fra sentralsjukehuset i Førde. Etterpå satte de kursen mot Jølster. Men på Vassenden sa det stopp, søvnen krevde sitt for de ivrige nattarbeiderne.

Å ta inn på hotell var tydeligvis ikke aktuelt, så de brøt seg like så godt inn i det lokale asylmottaket og la seg ned for å få noen timers påtrengt hvile.

Da personalet kom på jobb tilkalte de politiet øyeblikkelig, og ved 8.30-tiden ble de arrestert.

- Vi var ikke i tvil da vi fant dem. Ansatte på sykehuset fortalte oss at medisintyvene var høye, og begge de pågrepne er over 190 centimeter høye, sier lensmannsførstebetjent Dag Øyen ved Førde og Naustdal lensmannskontor, til Bergens Tidende.

Begge de pågrepne er tidligere dømt for vinningsforbrytelser. De er også mistenkt for å stå bak skadeverk og tyveri av 10 000 kroner fra sykepleierhøgskolen ved siden av sykehuset i Førde.

I dag må de vekkes for å fremstilles for Førde Forhøyrsrett.