Tyver stjal 175.000 bier

Birøkter Odd Solheim (80) fra Maura ble robbet.

ROBBET:Birøkter Odd Solheim (80) fra Maura. FOTO: Privat
ROBBET:Birøkter Odd Solheim (80) fra Maura. FOTO: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Birøkteren Odd Solheim (80) fra Maura opplevde et noe annerledes tyveri natt til lørdag, skriver Romerikes Blad.

I nattens mulm og mørke hadde noen tatt seg inn på eiendommen hans og stjålet syv bikuber fra røkteren.

- Dette tilsvarer omtrent 25.000 bier per kube nå tidlig på våren, men det blir tre ganger så mange på sommeren, sier han selv til Dagbladet.

Birøktere
Til sammen ble Solheim frastjålet 175.000 bier.

- Er det ikke dette et noe spesielt tyveri?

- Nei, det er vel birøktere da, som stjeler fra hverandre. Når man mister kubene sine om vinteren, så drar man ned til noen andre og stjeler fra dem, sier han.

— Det er fryktelig at noen faller så dypt at de kan stjele bikubene til en gammel mann. Dette er ikke en impulshandling, men et planlagt tyveri. Dessverre er det ikke uvanlig at vi som driver med bier blir utsatt for slikt, sier han til Romerikes Blad.

Stjeler bidronningene
Ifølge Solheim selv er en bikube verdt omtrent 3200 kroner. Han får igjen pengene på forsikringen, men må belage seg på å betale 6000 kroner for nye kuber.

80-åringen begynte som birøkter allerede i 1977. Dette er andre gang han opplever å bli robbet av frekke bityver.

- Jeg ble frastjålet fire kuber på begynnelsen av 90-tallet. Ellers har det blitt stjålet en del dronninger. Tyvene går inn i kuben og henter dronningene, forteller han til Dagbladet.