EDLE DRÅPER: Quebec produserer mer enn 80 prosent av verdens lønnesirup. Her er to flasker med de edle dråpene til salgs på et marked i byen. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Jacques Boissinot)
EDLE DRÅPER: Quebec produserer mer enn 80 prosent av verdens lønnesirup. Her er to flasker med de edle dråpene til salgs på et marked i byen. Foto: AP Photo/The Canadian Press, Jacques Boissinot)Vis mer

Tyver stjal 3000 tonn lønnesirup

Fire medlemmer av sirupsmafia arrestert i Canada.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Canada har arrestert fire personer og jakter på ytterligere fem personer etter tyveri av 3000 tonn lønnesirup. Sirupen, med en verdi på rundt 100 millioner kroner (18 millioner dollar), forsvant fra et lager i Quebec.

I løpet av ett år, fra august 2011 til juli i år, tappet sirupsmafiaen lageret der foreningen for Quebecks lønnesirupprodusenter lagret overskuddssirupen sin.

Tyveriene ble ikke oppdaget før lagermedarbeidere begynte å rapportere om tomme sirupstønner i sommer.

- Det er et av de viktigste tyveriene i Quebeck, på grunn av mengden av sirup som er stjålet, og verdien på tyvgodset, sier politiinspektør Gregory Gomez Del Prado ved Quebeck-politiet til ABC news.

I tillegg til de fire arresterte, har politiet etterlyst fire navngitte personer.

- Vi vet at det antagelig er flere involverte. Det er en komplisert sak, sier Simon Trepanier, leder for den Quebecs sirupmakerorganisasjon.

- Det er umulig å stjele så mye sirup uten at det er organisert.

Foreningen for sirupsmakere frykter at den stjålne sirupen allerede kan være brukt på amerikanske pannekaker eller i sirupssnipper.