Tyveri-bander sjekker søpla

Tyveri-bander sjekker søpla før de slår til. Har du kastet emballasje etter verdifulle gjenstander i søppeldunken, kan det fange tyvenes interesse for huset ditt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er politiet i Søndre Buskerud som slår alarm om den økende trenden, skriver Drammens Tidende.

-  Så nær som daglig får vi meldinger om litauiske og østeuropeiske biler eller folk til fots som snoker rundt i nabolag i distriktet. De leter i søppelkasser og opptrer mistenkelig. Vi antar at de ser etter returemballasje fra søppelkassene for å sjekke om folk har kjøpt seg noe verdifullt. Det kan være emballasje etter DVD-spillere eller andre dyre gjenstander, sier leder for etterforskingsseksjonen i Søndre Buskerud politidistrikt, Håkon Grøttland til Dagbladet.

Flere steder

Grøttland sier østeuropeere langt på vei har tatt over denne type vinningskriminalitet

-  Dette er et problem vi har sett de seinere åra, men det siste året har det tatt helt av, sier Grøttland. I tillegg til snokingen i kassene, har Søndre Buskerud-politiet mottatt mange meldinger om innbrudd og tyveri fra bolig i det siste.

-  Vi er rimelig overbevist om at det er en sammenheng mellom snokingen i søpla og innbruddene, sier Grøttland.

PASS PÅ: Det er viktig med en generell årvåkenhet der man bor og at folk er oppmerksomme og melder fra dersom ukjente personer beveger seg rundt i nabolaget, særlig på nattetid, sier Grøttland.