Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Australia:

Tyveriet sjokkerer

Politiet etterlyser mannen som stjal et Versace-smykke med fiskestang.

TYVERI: Denne karen skal slettes ikke på fisketur. Reporter: Marius S. Tollaksen. Video: Victoria Police Vis mer

Politiet i Australia har delt en video på Twitter hvor de etterlyser en mann som ved hjelp av en fiskestang klarte å stjele et smykke fra en luksusmerke-butikk i Melbourne.

Smykket hang på en utstillingsdokke i butikken som ligger sentralt i den australske byen. Tyveriet skjedde natt til 24. februar, og mannen skal ha brukt over tre timer på få tak i smykket med fiskestangen, skriver The Independent.

Smykket var fra merket Versace og er ifølge den britiske avisa verdt rundt 414 britiske pund, som er i underkant av 5000 norske kroner. Samtidig melder ABC News at verdien er nærmere 7000 kroner.

I videoklippet som politiet har publisert kan man se tyven klare å lirke fiskestangen gjennom en sprekk han skal ha klart å lage i vinduet, uten at alarmen i butikken går av.

Se videoen øverst i saken.

- Ser dyrere ut

Eieren av butikken, Steven Adigrati, beskriver tyveriet til ABC News som sjokkerende og modig gjort.

- Tenk at han gikk tilbake først en gang, så to ganger, med en fiskestang og krok, for å lage et lite hull i vinduet og så klare å ta smykket. Jeg var ganske sjokkert, forteller han.

Adigrati sier at han ikke tror tyven selv visste verdien av smykket han stjal.

- Akkurat dette smykket ser mye dyrere ut enn det egentlig er, så jeg forstår fristelsen, sier han.

Smykket er skinnende og gullfarget, og er formet som det kjente Medusa-hodet fra gresk mytologi.

BLÅVEIS: John Cox (102) endte opp med sår og blåmerker etter å ha skremt vekk en innbruddstyv på fredag. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

- Modig gjort

Politikonstabel Bede Whitty sier til ABC at tyven framsto organisert.

- Det er ganske åpenlyst, og modig gjort. Jeg har aldri sett noe bruke en fiskestang under et innbrudd før.

Mannen er nå etterlyst og politiet ber folk som har sett han ta kontakt. Han beskrives som en hvit mann mellom 40-50 år, rundt 180 cm høy og kort hår med tegn til hårtap.

Hele Norges coronakart