Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

U-land får gjeldslette

Verdens rike land vil stryke «opptil hundre prosent».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

G7-landene ser ut til å ha oppnådd enighet om et kompromiss om hjelp til verdens fattigste land. USA skal også ha gått med på å bedre sine offentlige finanser.

G7-landene, verdens sju største industrinasjoner USA, Japan, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia og Canada, foreslår «opp til» 100 prosent gjeldsslette for fattige land, opplyser kilder på G7-møtet i London til nyhetsbyrået Reuters.

Storbritannias finansminister Gordon Brown hadde på forhånd gått inn for en plan som innebar fullstendig gjeldsslette for verdens fattigste land, men møtte motstand fra USA. USA var imot Browns forslag om å bruke Det internasjonale pengefondet IMFs gullreserver for å avskrive u-landenes gjeld.

USA var også imot forslaget om en ny finansieringsmekanisme som ville doble den internasjonale bistanden til verdens fattigste land.

Ifølge teksten i erklæringen som skal sendes ut etter møtet, lover USA nå å forbedre sine offentlige finanser.

- USA forplikter seg til en finansiell konsolidering, siterer en kilde fra teksten overfor nyhetsbyrået AFP.

(NTB)

RIKINGENE: G7-gruppen, eller verdens syv rikeste land, møtes denne helga. Utviklingshjelp til verdens fattigste land står på programmet. Foto: SCANPIX
RIKINGENE: G7-gruppen, eller verdens syv rikeste land, møtes denne helga. Utviklingshjelp til verdens fattigste land står på programmet. Foto: SCANPIX Vis mer