U2 avlyser konserter

U2 avlyser USA-konserter fordi billettsalget går dårlig. I går avlyste bandet også en gigantisk utendørskonsert på hjemmebane i Dublin 30. august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én konsert i Raleigh og én i Philadelphia er avlyst.

Seint i går kveld ble det også kjent at U2 også avlyser en utekonsert i Phoenix Park i Dublin, fordi bandet vil tape penger - uansett hvor godt billettsalget blir.

- Selv om vi får 100000 publikummere, taper vi penger. Det koster to millioner irske pund (over 20 millioner kroner) å arrangere utekonserten. Dette var en drøm, og det får det bli, sier pressetalsmann Jim Aiken.

Las Vegas

U2s PopMart-turné, som åpnet med brask og bram i Las Vegas 25.april, er den største turneen et rockeband noensinne har lagt ut på.

Det koster bandet antakelig omkring ni millioner kroner i uka å holde showet på veien, men man har samtidig kalkulert med at omsetningen kan bli på 2,4 milliarder.

Det er mye penger, men foreløpig ser det tregt ut for U2. I Denver, Colorado og San Diego, California, spilte de for halvfulle arenaer - i Denver var ikke halvparten av de 60000 setene solgt. Dette benektet en talskvinne for bandet overfor nyhetsbyrået Reuter.

I Raleigh, Nord-Carolina avlyste bandet konserten, angivelig fordi regnvær hadde skadet den gigantiske videoskjermen. Den ene av to konserter i Philadelphia, Pennsylvania i helga er også avlyst, offisielt fordi U2 skal opptre på den tibetanske frihetskonserten i New York. Men i forrige uke ble de som hadde kjøpt billetter til showet, fortalt at avlysningen skyldtes dårlig billettsalg.