U2 med høy disko-faktor

Slik har du aldri sett U2 før: I videoen «Discothèque» går Bono og co. både John Travolta og Village People en høy gang. Etter fire års taushet er bandet tilbake - denne gangen for å erobre dansegulvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet kan som føste norske avis presentere bilder fra videoen. Den får premiere på en riksdekkende TV-kanal i løpet av helga, og seere med sans for diskoharselas har 4 minutter og 34 sekunder i vente.

Sjefer

Kvartetten erobrer dansegulvet, med diskokuler, lysorgel, fargede lamper i gulvet, go-go-dansere og alt som hørte 70-tallet til. Her er det ikke gjort forsøk på å holde igjen på noe som helst. U2 tar'n helt ut.

Hvem ville trodd at The Edge skulle komme til å gå diskoikonet John Travolta en høy gang? I full lærhomsemundur, som ikke ville ekskludert ham fra sjefsjobb i Village People? At Bono skulle opptre i amerikansk politiuniform, at Larry Mullen jr. skulle se ut som han kom rett fra Døsty Cåwshit eller at Adam Clayton skulle se ut som en marin homsedrøm fra Tom of Finland.

Det er sterke saker de serverer i videoen, og overraskelsen blir total.

Sexy

Tidligere har U2 vært lite imageopphengt, og har i likhet med de fleste seriøse rockere, hatt en hang til det svarte, enkle og kule. I «Discothèque»-videoen tar de et høyst midlertidig farvel med det imageløse.

Og der bandet tidligere har nøyd seg med å være noenlunde i ro, for å la kameraene rotere rundt dem, tar de igjen tifold. Er man på diskogulvet, så danser man. Og det er akkurat hva de gjør, sexy som du sjelden har sett dem. Du tror det ikke før du får CD-en.

 Singelen (radioversjonen fikk terningkast 5 i Dagbladet) er først i salg 10. februar, mens albumet «Pop» er i handelen 3. mars.