U2 og Michael Jackson til Norge

LONDON/OSLO (Dagbladet): Det kan ligge an til en gedigen konsertsommer i det både Michael Jackson og U2 ser ut til å være på vei til Norge og Valle Hovin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ANDERS GRØNNEBERG

I løpet av kort tid vil trolig Valle Hovin-datoer for både Jackson og U2 bli sluppet.

Jackson holder en pressekonferanse på Savoy Hotel i London onsdag der han lanserer Europa-delen av sin «History»-turne. Turneen vil gå innom de fleste europeiske land, og etter det Dagbladet erfarer er Oslo og Valle Hovin stadion et av stoppestedene.

Konsertarrangør Rune Lem i Gunnar Eide a/s har arbeidet i kulissene i ett år for å få Michael Jackson til Valle Hovin, men han har ikke fått svar ennå.

- Det har vært mye snakk og jeg håper selvsagt på at det kan la seg ordne, men jeg har ikke fått noe bekreftet - foreløpig.

Nye konsertideer

Den irske supergruppa U2 venter til onsdag 12. februar med å offentliggjøre sin verdensturné. Dette skjer på en gedigen pressejippo i New York der bandet selv vil være tilstede og lansere turneen de gjør i forbindelse med albumet «Pop», som slippes om nøyaktig en måned i dag.

Også her er den ledende norske konsertarrangøren Gunnar Eide A/S ved dets sjef Rune Len involvert. Går alt etter planen spiller U2 på Valle Hovin i juli.

- Når det gjelder U2 er det vesentlig større sjanse for at de kommer, sier Rune Lem med en sikker mine.

U2 starter sin turne i Las Vegas den 26. april. I Europa åpner de med en konsert den 21. juni.

Det hviler et knallhardt forventningspress på U2 etter deres gigantiske «Zoo TV»-turné som gjestet Valle Hovin sommeren 1993. Bandet blendet hele rockeverdenen med sin unike utnytelse av stadionformatet.

Denne gangen skal U2 ha klekket ut noen helt nye konsertideer. De er i diskohumør for tida, noe singelen «Discotheque» er en pekepinn på, og nå går ryktene at turneen får navnet «The Mirror Ball Tour».

Spektakulært show

Også Mickhael Jackson imponerte da han gjestet Norge for første og hittil siste gang sommeren 1992. Siden den gang har flere av ungguttene i Jacksons følge saksøkt poplegenden for seksuell trakasering.

Dette har ikke hindret Jackson fra å gjøre suksess som artist. Den nå to år gamle «History»-plata har på verdensbais solgt hele 12,5 millioner eksemplarer. I Norge har den passert 80 000 solgte.

Dagbladet var tilstede på verdenspremieren i Praha sammen med den tjekkiske presidenten Vaclav Havel og 130 000 andre i september i fjor. Jacko blendet publikum med et spektakulært show til terningkast 5.

Kommer Jackson og U2 til kongeriket går det mot en konsertsommer av høy klasse. Både Who, Aerosmith, Kiss og Jean Michael Jarre har allerede meldt sin ankomst, og nå er de altså duket for de første Valle Hovin-konsertene siden Rolling Stones spilte på den gamle skøytearenaen sommeren 1995.