U2 rocket for fredsavtalen

Det irske bandet U2 gikk på scenen i Belfast i kveld for å overbevise ungdommen om å stemme ja i fredagens folkeavstemning om fredsavtalen i Nord-Irland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gratiskonserten samlet drøye 2.000 protestantiske og katolske ungdommer fra hele provinsen som kom for å overvære ja-sidens hittil mest populære kampanjeinnslag. U2 delte scenen med det nordirske bandet Ash, Ulster Unionistpartis leder David Trimble og

nasjonalistiske SDLPs leder John Hume.

Personlig venn

U2s vokalist Bono er en personlig venn av John Hume, og har sagt til SDLP-lederen at han vil gjøre alt som står i hans makt for å hjelpe ja-kampanjen til å sikre seieren i folkeavstemningen. 25 prosent av velgerne har fremdeles ikke bestemt seg.

John Hume hadde også en opptreden på scenen sammen med David Trimble. Etter planen skulle de to utveksle sitt første håndtrykk under U2-konserten.

Irsk mottrekk

Mens Belfast rocket seg gjennom tirsdagskvelden med U2, hadde høyesterett i Dublin fått en juridisk nøtt å knekke bare tre dager før avstemningen.

En universitetsprofessor har gått lovens vei for å stoppe den parallelle folkeavstemningen i Irland, der det blant annet skal avgjøres om Irland vil gi fra seg det grunnlovsfestede kravet de har på Nord-Irland.

SYNGER FOR FRED:</B> U2s vokalist Bono har sagt at han vil gjøre alt som står i hans makt for å hjelpe ja-kampanjen til å sikre seieren i folkeavstemningen

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer