Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

U2s nettbombe

Nærmere to uker før U2s nye album legges ut for salg var «Pop», som plata heter, tilgjengelig på nettet. Støntet varte ikke lenge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det selvsagt diskuteres hvorvidt U2 selv står for nett-støntet eller om de blir utsatt for sabotasje og lekkasje fra utro tjenere.

Dagbladet lastet ned store deler av «Pop» i går kveld. Vi kan melde om en U2-skive som nok ikke er så radikal som det en del forhåndrapporter har tydet på.

Blant låtene finner vi flere klassisk neddempede U2-låter, eksempelvis «If God Will Send His Angels».

Samtidig kommer det teknoinspirerte rytmefyrverkeriet fram i lyset på flere låter. «Mofo», som umiddelbart låter som en av platas klart sterkeste kutt, er en rastløs, pulserende og suggerende Chemical Brothers-sak som kiler godt i dansefoten.

Det er også det å si at U2 på ingen måte har glemt sin sosiale samvittighet slik det har vært hevdet - selv om deres måte å kommentere 90-tallets lykkebarometre på ikke er av den tradisjonelle sorten i en låt som «Playboy Mansion»:

If OJ is more than a drink

And a big mac bigger than you think

If perfume is an obsession

And talk shows ... confession

What have we got to lose

U2s nye album «Pop» er i salg fra mandag 3. mars.