Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Uakseptabel julegave til en 15-åring

Tyskland vil forby plastiske operasjoner for mindreårige.

 ALDERSGRENSE:  I Tyskland vil den nye regjeringen sette aldersgrense for plastiske operasjoner som ikke er strengt nødvendige av medisinske årsaker. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
ALDERSGRENSE: I Tyskland vil den nye regjeringen sette aldersgrense for plastiske operasjoner som ikke er strengt nødvendige av medisinske årsaker. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Angela Merkels kommende regjering vil forby plastiske operasjoner for mindreårige, som ikke er nødvendig av strengt medisinske grunner.

En tilstramming av plastikkirurgenes økende marked blant ungjenter som vil kjøpe større pupper og fikse opp fasaden før de er gamle nok til å ta fullt ansvar for egne valg, er ett av mange konkrete punkter i den nye regjeringsplattformen mellom Merkels kristeligdemokrater (CDU) og sosialdemokratene (SPD).

En spørreundersøkelse fra slutten av oktober i år viser at ett av sju barn i Tyskland mellom 9 og 14 år har tenkt på muligheten for å justere utseendet på operasjonsbordet.

Det er ennå ikke satt en eksakt alder for begrensningene i kirurgenes kundegruppe, men aldersskillet for mindreårig/voksen er 18 i Tyskland -som i Norge.

Og regler med utspring i Tyskland, ender gjerne opp som standard i EU og Norge.

- Uakseptabel julegave CDUs helsepolitiske talsmann Jens Spahn går kraftig ut mot dagens juridiske og etiske standard når julegaveønskene skal vurderes:

- Det er fullstendig uakseptabelt å gi brystoperasjon til en 15-åring i julegave, sier Spahn til Der Spiegel.

Han varsler også at den nye tyske regjeringen vil skjerpe kravene til leger som skal få autorisasjon som plastiske kirurger.

En av 10 En av 10 pasienter i plastiske operasjoner i Tyskland er under 20 år.

Talsmann for legene som driver plastisk kirurgi, Martin Spiering, forstår ikke grunnlaget for de varslede innskjerpingene.

Ifølge legetalsmannen er det bare 1,16 prosent av operasjonene på personer under 20 år som ikke gjelder medisinsk nødvendige inngrep.

 VARSLER NYE REGLER:  Forbundskansler Angela Merkel varsler at den nye tyske regjeringskoalisjonen fra neste år vil sette i gang tiltak for å forby plastisk kirurgi for mindreårige. Foto:  JANEK SKARZYNSKI, AFP/NTB Scanpix.
VARSLER NYE REGLER: Forbundskansler Angela Merkel varsler at den nye tyske regjeringskoalisjonen fra neste år vil sette i gang tiltak for å forby plastisk kirurgi for mindreårige. Foto: JANEK SKARZYNSKI, AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling