Uakseptabel maktbruk

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er forstemmende å konstatere at politikonflikten fortsetter, til tross for at det lenge så ut til å bli en løsning. Det innebærer at avstanden mellom partene var relativt liten, men ble forrykket i sluttfasen, noe som gjorde at de ansattes organisasjoner brøt forhandlingene om en ny særavtale. Partene var inne på et konstruktivt spor som kunne munnet ut i en avtale som ville skapt fred og fordragelighet. Vi var millimeter fra å høre justisminister Knut Storberget og Arne Johannessen synge vakker duett om begrunnelsen for bedre lønns- og arbeidsvilkår for politiet. Slik ble det ikke. Nå er det oseaner mellom partene. Det er selvsagt ikke troverdig.

Etter krystallklare utsagn i mediene fra tillitsvalgte i politiet kan ingen være i tvil om at politiaksjonene vil fortsette. Det er uakseptabelt og i strid med hovedavtalens bestemmelser om fredsplikt. Selv om aksjonistene behersker juridisk linedans, og formelt sett ikke kan tas, kan ingen være i tvil om at kollektivt manglende arbeidslyst fra landets ordensmakt bryter med intensjon i lover og regelverk. Og det bryter med selve samfunnsordenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer