- Uakseptabelt å måtte gå til sosialkontoret

Frp'er sjokkert over den lange saksbehandlingstiden hos Nav.

TAR TID: Robert Eriksson (Frp) reagerer på at arbeidsledige må vente så lenge på dagpenger fra Nav at de må be om sosialpenger.
TAR TID: Robert Eriksson (Frp) reagerer på at arbeidsledige må vente så lenge på dagpenger fra Nav at de må be om sosialpenger. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er helt uakseptabelt at folk som mister jobben, må gå med lua i hånda og be om sosialpenger, sier Robert Eriksson (Frp).

Selv om sosialkontorene hører inn under Nav, mener Eriksson det er fullstendig galt når arbeidsledige må vente så lenge på dagpengene fra Nav at de i mellomtiden må be om sosialpenger.

- Det er totalt uakseptabelt at det er sånn.

Nav får tilført 320 nye årsverk i krisepakken for å møte den kommende arbeidsledigheten. I fjor høst ble Nav tilført 100 millioner kroner for å få ansatt nye saksbehandlere. At Nav nå innfører ansettelsesstopp er helt uhørt, sier Eriksson, som er medlem i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, til NTB.

Han mener det er et paradoks at man under krisene rundt 1990 og ti år senere aldri hørte noe om at arbeidsledige ble bedt om å gå til sosialkontoret.

- Jeg regner med at ledelsen i Nav og departementet har holdt nær kontakt siden i fjor høst, da man så at ledigheten ville gå opp.

Men istedenfor å utlyse nye stillinger, har man gått motsatt vei. Den store Nav-kolossen er kjørt fullstendig i grøfta, sier Eriksson. Han venter at arbeidsminister Dag Terje Andersen (Ap) selv tar tak i situasjonen og får «Nav-lokomotivet på skinnene». (NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer