OPPGJØR: Fire personer ble pågrepet på Carl Berners plass etter bråket som oppsto på legevakta etter knivdramaet i en bingohall på Torshov i Oslo i går. Foto: Harald Klungtveit, Dagbladet
OPPGJØR: Fire personer ble pågrepet på Carl Berners plass etter bråket som oppsto på legevakta etter knivdramaet i en bingohall på Torshov i Oslo i går. Foto: Harald Klungtveit, DagbladetVis mer

- Uakseptabelt at folk tar loven i egne hender

Politiet jakter gjerningsmenn etter blodig oppgjør i det norske rom-miljøet på Oslo-bingo i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo politidistrikt holdt i ettermiddag en pressebrief etter det blodige angrepet på Torshov bingo i Oslo i går.

Sigøynertoppen René Karoli og hans sønn ligger alvorlig skadd på Ullevål universitetssykehus.

- De er utenfor livsfare, men alvorlig skadd, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid ved Seksjon for Volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet.

Politiet jakter nå navngitte personer som de ønsker å pågripe i saken som håndteres som et drapsforsøk.

- Vi har gode og konkrete opplysninger i saken. Vi kommer til å etterforske til det blir pågripelser, sier Metlid, som karakteriserer saken som brutal, voldsom og målrettet.

Visepolitimester Roger Andresen sier det aktivt arbeides i miljøene for å forebygge eventuell eskalering i rom-miljøene etter gårdagens hendelser.

- Politiet ser veldig alvorlig på at folk tar loven i egne hender. Sett fra politiets side er det totalt uakseptabelt. Det er politiets ansvar å håndtere straffeforfølgning, sier han.

Han sier politiet nå bruker store ressurser i etterforskningen av drapsforsøket og håndteringen av miljøene.

- Når det som framstår som en feide i ett miljø beveger seg ut i det offentlige, skaper de fokus på seg selv. Politiet vil da også rette mer fokus mot de samme miljøene. Det er nulltoleranse for de minste forsøkene fra disse miljøene å foreta seg noe som helst ulovlig i det offentlige rom, sier han.