REAGERER: - Regjeringen velger å lukke øynene for det faktum at flere barn - ikke færre - både har behov for og rett til en barnehageplass, som kommunene har plikt til å skaffe. Den underfinansieringen som det nå bevisst legges opp til, tvinger kommunene til å kutte i andre viktige oppgaver. Dette forventer vi at Stortinget ordner opp i, sier Gunn Marit Helgesen, styreleder i KS. Foto: Carina Johansen
REAGERER: - Regjeringen velger å lukke øynene for det faktum at flere barn - ikke færre - både har behov for og rett til en barnehageplass, som kommunene har plikt til å skaffe. Den underfinansieringen som det nå bevisst legges opp til, tvinger kommunene til å kutte i andre viktige oppgaver. Dette forventer vi at Stortinget ordner opp i, sier Gunn Marit Helgesen, styreleder i KS. Foto: Carina JohansenVis mer

- Uakseptabelt barnehagekutt

Regjeringen mener økt kontantstøtte vil gi behov for færre barnehageplasser og foreslår å kutte 825 millioner kroner i kommunenes budsjett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon (KS) reagerer kraftig.

I revidert nasjonalbudsjett 2014 og Kommuneproposisjonen 2015 legger regjeringen fortsatt til grunn at økt kontantstøtte for 2-åringer skal føre til at behovet for barnehageplasser skal gå ned med over 4.000 plasser.

Derfor trekker den 825 millioner kroner fra kommunenes inntekter.

Dette gjør de til tross for at etterspørselen etter barnehageplasser i virkeligheten øker, sier styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen.

- Regjeringen velger å lukke øynene for det faktum at flere barn - ikke færre - både har behov for og rett til en barnehageplass, som kommunene har plikt til å skaffe. Den underfinansieringen som det nå bevisst legges opp til, tvinger kommunene til å kutte i andre viktige oppgaver. Dette forventer vi at Stortinget ordner opp i, sier Gunn Marit Helgesen, styreleder i KS.

(NTB)