- Uakseptabelt med «sjekkhefte-journalistikk»

Per Edgar Kokkvold vil vurdere nytt punkt i Vær Varsom-plakaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Norsk Presseforbunds generalsekretær Per Edgar Kokkvold ønsker å revurdere Vær Varsom-plakaten som følge av Se og Hør-saken, skriver Aftenposten i dag.

- På neste styremøte ønsker jeg å få i gang en diskusjon om det er nødvendig å legge til et punkt i plakaten som forhindrer at betaling til kilder går utover den frie og uavhengige journalistikken, sier Kokkvold til Dagbladet.no.

Vær Varsom-plakaten er er et sett selvpålagte etiske normer for trykt presse, radio, fjernsyn og nettpublikasjoner i Norge, og ble sist revidert 1.januar 2006. Kokkvold peker på at Vær Varsom-plakaten omfatter hele den journalistiske prosessen, fra innsamling av informasjon til publisering.

- Det har til nå ikke stått noe om såkalt «sjekkhefte-journalistikk» i plakaten, men vi får nå vurdere om dette er nødvendig. Hvis metodene til Se og Hør viser seg å være sanne, har de opptrådt uetisk, sier han.

Fristet

I Håvard Melnæs4 bok «En helt vanlig dag på jobben» hevdes det at Se og Hør betaler kilder for å snakke med dem. Blant annet står det at Sven O. Høiby på det meste har mottatt fra 300 000 til 400 000 kroner i året fra bladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer