Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uakseptabelt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hvite hus presset i fjor høst Senatet til å stryke en lovparagraf som uttrykkelig forbød bruk av tortur. The New York Times har fått tak i et brev skrevet av USAs påtroppende utenriksminister, Condoleezza Rice, i oktober. Der framhever hun at et slikt forbud vil gi utenlandske fanger et vern de ikke har krav på. Med overveldende flertall vedtok Senatet den nye loven om hvilke forhørsmetoder som kan benyttes. Avsnittet som klart og tydelig satte forbud mot at etterretningsfolk kunne bruke tortur, ble pussig nok strøket i den endelige versjonen.

President Bush forsikrer at tortur ikke er akseptabelt. Det sier også påtroppende justisminister Alberto Gonzales, som egentlig ikke liker Genèvekonvensjonen. Uttalelsene står i sterk kontrast til iveren for å fjerne paragrafen som klart og tydelig forbød tortur. Vi tolker det dit hen at CIA får en handlefrihet til å bruke mer ekstreme forhørsmetoder enn det militære tillater. Det er uakseptabelt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media