Uaktelt å fengsle voldtektsanmeldte Frp-ere

- Lange forklaringer godt grunnlag, sier politisjef.

 - VANLIG:  - Det er helt vanlig i slike saker at anmeldelse først blir levert lenge etter, sier leder for sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, Kari Janne Lid, etter flere timer avhør av to voldtektsanmeldte Frp-tillitsvalgte menn. Foto: Morten Holm /NTB Scanpix.
- VANLIG: - Det er helt vanlig i slike saker at anmeldelse først blir levert lenge etter, sier leder for sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, Kari Janne Lid, etter flere timer avhør av to voldtektsanmeldte Frp-tillitsvalgte menn. Foto: Morten Holm /NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to Oslo-mennene som er anmeldt av en kvinnelig Frp-kollega for voldtekt etter et partiarrangement 6. august, har fortsatt status som «mistenkte» etter daglange avhør på politihuset i Oslo i dag.

- Begge har samarbeidet, og de lange og grundige forklaringene danner et godt grunnlag for den videre etterforskningen i saken.

- Varetektsfengsling har ikke vært noe tema fordi det blant annet ikke er fare for bevisforspillelse i denne saken, sier leder for sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, Kari Janne Lid, til Dagbladet.

Avhørene varte i følge Lid i rundt seks timer.

Nekter straffskyld Begge forsvarerne, advokatene Johan Chr. Elden og Harald Stabell, sier at deres klienter nekter straffskyld i saken.

En av de anmeldte har tidligere sagt til Dagbladet at han stiller seg fullstendig uforstående til anklagene og vil samarbeide med politiet for å få saken ut av verden.

Alle de tre involverte i denne saken har eller har hatt tillitsverv i Fremskrittspartiet - verv de automatisk trer ut av mens en slik sak blir etterforsket.

Leder for sedelighetsavsnittet bekrefter at kvinnen oppsøkte overgrepsmottaket kort tid etter at overgrepet skal ha funnet sted, men at politianmeldelsen ikke ble levert før 26. september.

Vanlig med sein anmeldelse - Det er helt vanlig i slike saker at en anmeldelse først blir levert så lenge etter, sier Kari Janne Lid.

Av hensyn til etterforskningen vil hun ikke opplyse om de to mennene har gitt sammenfallende forklaringer.

Ifølge anmeldelsen skal overgrepene ha skjedd i boligen til en av de mistenkte.

Kari Janne Lid tør ikke anslå når saken vil være ferdig etterforsket og bli overlevert til påtaleansvarlig i politidistriktet.