Uaktsomme leger bak babydødsfall

Ifølge Nordlands Framtid skal sakkyndige rapporter konkludere med at leger ved Nordland Sentralsykehus utviste grov uaktsomhet da en baby døde ved sykehuset i fjor sommer. Den hjertesyke babyen fikk en overdose hjertemedisin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre uker gamle Mathias Jensen døde av en overdose hjertemedisin ved Nordland Sentralsykehus i fjor. Han var nettopp kommet tilbake fra behandling for en alvorlig hjertelidelse i Sveits, da han døde ved sykehuset.

I stedet for riktig dose av en spesiell hjertemedisin, fikk gutten injisert ti ganger så mye medisin ved sykehuset. Han døde like etterpå.

Verken politi eller sykehus vil kommentere den pågående etterforskningen, men avisa Nordlands Framtid erfarer at to sakkyndige rapporter, fra henholdsvis Regionsykehuset i Trondheim og Telemark Sentralsykehus, konkluderer med at det foreligger grov uaktsomhet fra leger involvert i behandlingen ved Nordland Sentralsykehus.

Det eneste politiet i Bodø vil si, er at de på bakgrunn av de to sakkyndige rapportene vil innhente ytterligere materiale og gjennomføre et nytt avhør av en person.

(NTB)