Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uaktuell som nestleder, går for Ola Borten Moe

Sp-talent fra Rogaland takker nei til toppverv.

VIL IKKE BLI NESTLEDER: Geir Pollestad er både tett på Trygve Slagsvold Vedum og støtter Ola Borten Moe. Det har betydning for valget hans. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
VIL IKKE BLI NESTLEDER: Geir Pollestad er både tett på Trygve Slagsvold Vedum og støtter Ola Borten Moe. Det har betydning for valget hans. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Senterpartiets Geir Pollestad, sier til Stavanger Aftenblad at han ikke er aktuell som nestleder i partiet. I stedet støtter han Ola Borten Moe.

Til Aftenbladet sier han følgende:

- Jeg har kommet til at jeg er uaktuell. Årsaken er en totalvurdering av livssituasjonen og fordi jeg støtter Ola Borten-Moe som nestleder, sier Geir Pollestad til Aftenbladet.

Stortingsrepresentanten har blant annet vært politisk rådgiver for Åslaug Haga i Kommunaldepartementet, og statssekretær i både Olje- og energidepartementet og i Samferdselsdepartementet.

- Jeg har tre barn på 1,5 år, 4 år og 7 år som jeg vil prioritere nå. I tillegg er det svært arbeidskrevende å være eneste representant fra et stort fylke og Energi- og miljøkomiteen er en krevende komite, sier Pollestad videre til avisa.

Støtter Borten Moe Dermed gir han samtidig sin uforbeholdne støtte til Ola Borten Moes omstridte kandidatur. Borten Moe ønsker å fortsette som nestleder i partiet. Det konfliktfylte forholdet mellom han og partileder Liv Signe Navarsete har ridd partiet som en mare. Nå mener mange at han er en del av problemet, og at også han må gå.

Men Geir Pollestads ønske om at han skal få fortsette kan være en svært så kjærkommen håndsrekning fra Vestlandet. Rogaland og trøndelagsfylkene er vant med å bli godt representert i Sp's ledelse. Pollestad har vært Rogalands mulig nestlederkandidat. Med han «ute av veien» kan det bli enklere for Ola Borten Moe å få bli værende.

Men også Sogn og Fjordanes Erling Sande er en aktuell nestlederkandidat, som mange håper vil komme tilbake til politikken etter at han ga seg som stortingsrepresentant nå sist.

Arnstad uaktuell Etter at Marit Arnstad meldte at hun ikke er aktuell som partileder tirsdag, er det Trygve Slagsvold Vedum som er den mest åpenbare lederkandidaten. Som Dagbladet har skrevet før blir Geir Pollestad oppfattes som svært tett på den nye lederen, noe som kunne blitt et problem om han selv stilte som nestleder. I tillegg til å ha vært Vedums nestleder da Vedum var leder for Senterungdommen og svært gode venner, var Vedum også Pollestads forlover.

Hele Norges coronakart