Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Uaktuelt å forby nikab

Regjeringen mener forbud mot heldekkende plagg trolig strider mot menneskerettighetene.

VIL IKKE FORBY NIKAB: Justisdepartementet har konkludert med at et forbud sannsynligvis vil være i strid med artikkel 9 om religionsfrihet i Den europeiske menneskeretts-konvensjonen.  Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
VIL IKKE FORBY NIKAB: Justisdepartementet har konkludert med at et forbud sannsynligvis vil være i strid med artikkel 9 om religionsfrihet i Den europeiske menneskeretts-konvensjonen. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Justisdepartementet har konkludert med at et forbud sannsynligvis vil være i strid med artikkel 9 om religionsfrihet i Den europeiske menneskeretts-konvensjonen.

- Vi må heller finne fram til virkemidler som ikke rammer kvinnene og som faktisk gir bedre virkning. Et lovforbud, med tilhørende straffesanksjoner, rammer jo først og fremst de kvinnene som er undertrykt og som allerede bærer mye på sine skuldre, sier justisminister Knut Storberget (Ap) til Aftenposten.

Det var Fremskrittspartiet som i mars fremmet forslag om forbud mot heldekkende plagg som nikab og burka i det offentlige rom. Partiets innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen sier regjeringen nå gjemmer seg bak internasjonale konvensjoner.

Ifølge Justisdepartementets lovavdeling kan et nikab-forbud verken forsvares med hensynet til offentlig trygghet, orden, helse og moral eller med hensyn til å beskytte andres rettigheter og friheter.

(NTB)
Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!