ROAR FLÅTHEN: Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ROAR FLÅTHEN: Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

- Uaktuelt å kjøpe Telenors del i A-pressen

Telenor vil selge sin eierdel i A-pressen, men for LO som er den andre storeieren i mediekonsernet, er det uaktuelt å overta aksjeposten ifølge Roar Flåthen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): - At vi skulle bli majoritetseier har aldri vært diskutert, sier LO-leder Roar Flåthen til Klassekampen.

En slik strategi tror han de aller fleste mener ville vært veldig uheldig. A-pressen eies i dag av LO og forskjellige LO-forbund med 48,6 prosent, Telenor har 48,2 prosent mens stiftelsen Fritt Ord sitter på 3,2 prosent av aksjene.

Etter at Telenors konserndirektør Kristin Skogen Lund i både Klassekampen og Dagens Næringsliv mandag gjorde det klart at selskapet ønsker å selge seg ut av A-pressen dersom muligheten skulle dukke opp, sier Roar Flåthen det er vanskelig å se for seg norske kjøpere av A-pressen.

- I mange år har Telenor vært en god partner for LO i vårt felles eierskap av A-pressen, men vi har vært innforstått med at de vil ut. Når dette nå sies i klartekst, håper vi at det kommer en ny eier som er villig til å tenke like langsiktig, sånn at A-pressen blir et godt konsern som legger grunnen for norsk mediemangfold, sier Flåthen. (©NTB)