Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ny Ap-topp:

- Uaktuelt å sette sluttdato for oljen

Å sette en sluttdato for olje og gass i Norge, er symbolpolitikk, og bør være uaktuelt for Ap, sier Bjørnar Skjæran.

NY NESTLEDER: Bjørnar Skjæran er enstemmig innstilt som ny nestleder i Ap etter Trond Giske som trakk seg i fjor vinter. Han er særlig opptatt av industri- og næringspolitikk og slår fast at Norge trenger olje og gass i lang tid framover. Foto: Preben Hunstad
NY NESTLEDER: Bjørnar Skjæran er enstemmig innstilt som ny nestleder i Ap etter Trond Giske som trakk seg i fjor vinter. Han er særlig opptatt av industri- og næringspolitikk og slår fast at Norge trenger olje og gass i lang tid framover. Foto: Preben Hunstad Vis mer

Bjørnar Skjæran er leder i Nordland Ap, sentralstyremedlem og på god vei til å bli nestleder i Ap.

Oljepolitikken er igjen ventet å bli et stridstema på landsmøtet i Ap. Skjæran, som var en av arkitektene bak oljekompromisset foran landsmøtet i 2017, legger til grunn at stortingsvalgprogrammet ligger fast også etter landsmøtet om to uker.

Kompromisset sa nei til konsekvensutredning av Nordland VII og Troms II, men åpnet for konsekvensutredning av Nordland VI.

- Det er ingen grunn til å endre programmet vi gikk til valg på i 2017. Det er vår kontrakt med velgerne våre. Det ligger forslag på bordet som landsmøtet skal behandle. Men det blir jo ingen konsekvensutredning uansett i denne stortingsperioden ettersom Høyre og Frp på nytt har avtalt med Venstre og KrF at det ikke er aktuelt, sier Skjæran til Dagbladet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?