- Uaktuelt å trekke seg ut

Statsminister Jens Stoltenberg roser de norske soldatene. Hør hele pressekonferansen her!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Hør hele pressekonferansen her!

  (Dagbladet.no): Stoltenberg holdt pressekonferanse klokken 17.00 om angrepet på den norske ISAF-enheten i Afghanistan i dag morges.

  - Det er en meget alvorlig situasjon at norske soldater blir angrepet på denne måten. De norske soldatene har forsvart seg på en bestemt og klok måte, åpnet Jens Stoltenberg.

  Bøyer ikke av


  Statsministeren sier det er helt uaktuelt å trekke soldatene ut av området.

  - De er der nettopp for å sikre stabilitet og trygghet. Og det er selvsagt helt utenkelig at vi skal bøye av for denne type press og denne type vold. Vi vil fortsette vårt nærvær i Afghanistan, sa Stoltenberg.

  Statsministeren har vært i kontakt med NATOs generalsekretær, NATO-rådet og Afghanistans president Hamid Karzai etter angrepet i dag.

  - Den norske regjeringen sammen med våre allierte gjør alt vi kan for å trygge norske personer i utlandet, sa Stoltenberg.

  Leiren i Meyanmeh som ble angrepet i dag morges er nå forsterket med britiske soldater. Situasjonen i området skal være rolig, selv om det fortsatt løsnes skudd i gatene.

  Rolig i Norge


  Stoltenberg understreket samtidig at det ikke er indikasjoner på at sikkerheten internt i Norge er forverret.

  - Vi har forsikringer fra politiet, som følger situasjonen nøye, at det ikke foreligger informasjoner som tyder på en høyere risiko.

  - Jeg vil be alle å bidra til at situasjonen roer seg. At man unngår handlinger som kan utløse nye aggressive situasjoner som kan sette folks liv i fare. Det er viktig nå med dialog, slik at man bygger broer istedenfor nye konflikter.

 • Hør hele pressekonferansen her!
TREKKER IKKE UT: Statsminister Jens Stoltenberg gjør det klart at Norge ikke vil bøye av for vold og angrep i Afghanistan. Foto: Scanpix
TREKKER IKKE UT: Statsminister Jens Stoltenberg gjør det klart at Norge ikke vil bøye av for vold og angrep i Afghanistan. Foto: Scanpix Vis mer