Avviser regjeringens bom-tilbud:

- Uaktuelt for MDG å kutte i bompengene

Miljø og samferdselsbyråd i Oslo, Lan Marie Berg (MDG) sier de i stedet vil gå inn for å øke bompengene for å kutte i billettprisene på kollektivtrafikken.

SIER NEI: Lan Marie Berg (MDG) vil ikke akseptere kutt i bompenger i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SIER NEI: Lan Marie Berg (MDG) vil ikke akseptere kutt i bompenger i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MDG-topp i Oslo Lan Marie Berg gir Erna Solbergs bompenge-pakke tommelen ned.

Miljø og samferdselsbyråden sier de ikke vil ta imot tilbudet om større statlig finansiering av bypakkene mot en reduksjon i bompengene.

- Vi vil øke bompengene for å kutte i kollektivprisene. Bompengene bør vesentlig opp i neste periode for å få ned biltrafikken og sikre penger til de store kollektivprosjektene som ikke er finansiert, sier Lan Marie Berg.

Berg sier MDGs hovedpoeng at Oslo trenger å øke bompengene for å kutte i kollektivprisene.

- Vi ønsker å kutte kollektivprisene med 20 prosent neste periode. Det er bra miljøpolitikk som kommer alle til gode, spesielt de med lav inntekt. Det vil innebære at en enkeltbillett vil koste 29 mot dagens 36 kroner og et månedskort kan gå ned til 600 kroner. Ruter har beregnet at dette vil koste Oslo og Akershus rundt 700 millioner kroner, sier hun.Følg Valgboden på Dagbladet.no fra mandag 26. august klokka 11 (saken fortsetter under):

Regjeringen tar mer av regningen

Etter uker med uforsonlig konflikt internt i regjeringen, la statsminister Erna Solberg seint fredag kveld fram en skisse som regjeringspartiene skulle ta stilling til. De fikk helgen på seg, men samme kveld gikk alle tre partier ut og sa de ville stille seg bak avtalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer