SV-IDE:  Ventemottak for flyktninger som skal sendes ut av landet, var SVs ide. Men partiets stortingsrepresentant Heikki Holmås avviser at noen vilfå amnestin fordi de må vente lenge. ILLUSTRASJONSFOTO: BERIT ROALD, SCANPIX.
SV-IDE: Ventemottak for flyktninger som skal sendes ut av landet, var SVs ide. Men partiets stortingsrepresentant Heikki Holmås avviser at noen vilfå amnestin fordi de må vente lenge. ILLUSTRASJONSFOTO: BERIT ROALD, SCANPIX.Vis mer

- Uaktuelt med asylamnesti

Stein dødt forslag å la uretunerbare flyktninger bli, sier Heikki Holmås (SV).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Stortingsreprersentant Heikki Holmås (SV) avviser blankt noen form for amnesti for de som har sittet lenge i ventemottak etter brannene de siste nettene.

Selv om ventemottakene var et SV-forslag, er Holmås krystallklar i sin fordømmelse av hærverket, skriver VG.

- Det er fullstendig uakseptabelt å ty til vold, hærverk og ildspåsettelse.

- Stein dødt - Man kan ha sympati med at folk føler seg låst i en håpløs situasjon, men det er absolutt ingen sympati å hente hos oss for disse aksjonene, sier Holmås, som er SVs talsmann i asylpolitikken, og leder i Stortingets kommunalkomité.

Han fastslår at debatten om automatisk opphold for ureturnerbare flyktninger er «stein død» etter de siste dagenes hendelser, men mener tilbudet på ventemottakene bør forbedres.

Mellom 6 000 og 18 000 Ingen vet nøyaktig hvor mange menensker som oppholder seg ulvlig i Norge.
FAFO og Statistisk Sentralbyrå beregnet antallet til 18 200 personer i en stor undersøkelse i 2006.

Ifølge Aftenposten tror Politiets utlendingsenhet (PU) at det nå er mellom 6 000 og 8 000 menensker som nå oppholder seg ulovlig i Norge.

En fersk NTNU-rapport anslår imidlertid at det ved siste årsskifte var 15 000 avviste asylsøkere i landet i tillegg til 4 300 som var i mottak - og ventet på utreise.

(NTB).