Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uaktuelt med boikott av OL-åpning

- Enighet i regjeringen, sier Stoltenberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier at boikott av åpningsseremonien under OL er uaktuelt, og at det er enighet i regjeringen om det.

- Regjeringen er enig om at boikott av OL ikke er tjenlig. Vi har ingen planer i dag om å utebli fra åpningen, sier Stoltenberg til Aftenposten.

De siste dagene har det kommet uklare signaler om hva regjeringen mener. SV-leder Kristin Halvorsen og kulturminister Trond Giske er blant mange som har sagt at boikott må vurderes.
 
Etter hjemkomst fra NATO-toppmøtet i Bucuresti og et klimamøte i London med sosialdemokratiske statsledere, vil Stoltenberg rydde opp i uttalelsene og tale regjeringens syn med en tunge.

Vil ikke spekulere om framtiden 

 Han sier nå altså at boikott er uaktuelt. På spørsmål om han utelukker boikott under alle omstendigheter, svarer Stoltenberg:

- Jeg vil ikke spekulere om framtiden ved å svare på slike hypotetiske spørsmål, men jeg har respekt for at det foregår en debatt om hvordan Norge kan fremme menneskerettigheter i Kina. Menneskerettigheter var også et viktig tema i mine samtaler med kinesiske ledere i fjor, sier statsministeren. (NTB).

 IKKE 0L-BOIKOTT - PR. I DAG:  Statsminister Jens Stoltenberg og kronprins Haakon under kyndig veiledning om curling i Torino-OL 2006 av OL-vinner Pål Trulsen. Foto: Reuters/Scanpix.
IKKE 0L-BOIKOTT - PR. I DAG: Statsminister Jens Stoltenberg og kronprins Haakon under kyndig veiledning om curling i Torino-OL 2006 av OL-vinner Pål Trulsen. Foto: Reuters/Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media