Uaktuelt med gratis heroin

Bøhler og Lae avfeier Venstres forslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Leder Jan Bøhler i Oslo Arbeiderparti avfeier Venstres forslag om heroin på resept i Oslo. Han får følge av byrådsleder Erling Lae (H).

Bøhler, som også er helsepolitiker på Stortinget, mener heroin på resept er et dårlig forslag. Han avfeier dermed nyvalgt nestleder i Oslo Ap, Beate Svenningsen, som tidligere i uka gikk langt i å støtte Venstres forslag. 

- Uansett hvor heroinen kommer fra, så gir den en sterk, avhengighetsskapende rus. Det er ikke mulig å gå på jobb eller skole i heroinrus, slik det er med for eksempel metadon, sier Bøhler til Dagsavisen.

Nei til Zürich-prosjekt

Oslos byrådsleder Erling Lae (H) vil heller ikke ha utdeling av heroin i Oslo. For elleve år siden var Lae som sosialbyråd i Zürich for å studere deres heroinprosjekt. Han avviser de gode resultatene Venstre viser til fra den sveitsiske byen.

- Dette har vi evaluert. Zürich er jo en gammel kalvinistisk by, som skrubber fortauene og hvor det er viktig å oppføre seg pent. Men å få folk bort fra gata kan ikke være målet med ruspolitikken, sier Lae. (NTB).