Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uaktuelt med gratis heroin

Bøhler og Lae avfeier Venstres forslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Leder Jan Bøhler i Oslo Arbeiderparti avfeier Venstres forslag om heroin på resept i Oslo. Han får følge av byrådsleder Erling Lae (H).

Bøhler, som også er helsepolitiker på Stortinget, mener heroin på resept er et dårlig forslag. Han avfeier dermed nyvalgt nestleder i Oslo Ap, Beate Svenningsen, som tidligere i uka gikk langt i å støtte Venstres forslag. 

- Uansett hvor heroinen kommer fra, så gir den en sterk, avhengighetsskapende rus. Det er ikke mulig å gå på jobb eller skole i heroinrus, slik det er med for eksempel metadon, sier Bøhler til Dagsavisen.

Nei til Zürich-prosjekt

Oslos byrådsleder Erling Lae (H) vil heller ikke ha utdeling av heroin i Oslo. For elleve år siden var Lae som sosialbyråd i Zürich for å studere deres heroinprosjekt. Han avviser de gode resultatene Venstre viser til fra den sveitsiske byen.

- Dette har vi evaluert. Zürich er jo en gammel kalvinistisk by, som skrubber fortauene og hvor det er viktig å oppføre seg pent. Men å få folk bort fra gata kan ikke være målet med ruspolitikken, sier Lae. (NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media