Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Uaktuelt med nytt EM

Andre Bergdølmo (34) ser det som uaktuelt å spille i et nytt EM-sluttspill for Norge, og sier dermed trolig takk for seg på landslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LA MANGA (Dagbladet): Mye tyder på at høyrebacken har gjort sitt på det norske landslaget, og fremover konsentrer seg om å spille for sin nye sjef Ståle Solbakken i FC København.

-  Jeg er 34 år, så det blir ikke noe nytt sluttspill på meg. i kampene frem mot et EM, sier Bergdølmo.

-  Jeg skal ha en prat med Åge i forkant av Senegal-kampen.

Men Bergdølmo vet ikke om han blir tatt ut til kampen.

Hangeland-debut

-  Men er du motivert til å bidra i kvaliken dersom Hareide ber deg om å være med å spille Norge til et eventuelt EM?

-  Det skal jeg også ta en prat med Åge om før jeg svarer på, sier Bergdølmo.

I går spilte han hele kampen da FC København spilte 0-0 mot Salzburg, med landslagskollega Brede Hangeland for første gang på plass i Københavns bakre firer.

LANDSLAGS-NEI: Københavns André Bergdølmo går langt i å si nei til videre landslagsspill. Her I gårsdagens kamp mot Salzburg. Foto: Digitalsport
LANDSLAGS-NEI: Københavns André Bergdølmo går langt i å si nei til videre landslagsspill. Her I gårsdagens kamp mot Salzburg. Foto: Digitalsport Vis mer

-  Brede er en bra spiller som passer godt i dansk fotball. I FC København triller vi mye ball og Brede er rolig og flink med ball så han vil passe godt inn, mener Bergdølmo.

-  Dessuten er han sterk på hodet, men det skulle jo bare mangle når man er nesten tre meter høy.

Betryggende

Selv synes Hangeland det er en betryggelse å ha kameraten fra landslaget i samme backrekke.

-  Det er en betryggelse, særlig nå i begynnelsen når jeg ikke kjenner noen av spillerne. Jeg har jo bare vært med på to treninger så langt, sier Hangeland, som synes debuten gikk greit.

-  Til å ikke kjenne medspillerne særlig synes jeg det gikk bra. Enda bedre i 2. omgang da jeg hadde fått en omgang i sekken. Men jeg sliter enda med litt jetlag etter USA-turen med landslaget, sier Hangeland.

Også Solbakken var fornøyd med debutanten, og lover Åge Hareide at Hangeland ska fortsette å spille stopper i København.

-  Det blir bare unntaksvis dersom jeg bruker ham på midtbanen, lover Solbakken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!