Ualminnelig attraktiv aksje

Investeringsdirektøren har funnet en ny attraktiv aksje. Norsk Hydro hives ut av porteføljen.

ANBEFALER: Investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning har funnet en attraktiv aksje. Foto: Ivan Kverme/Finansavisen
ANBEFALER: Investeringsdirektør Stig Myrseth i Dovre Forvaltning har funnet en attraktiv aksje. Foto: Ivan Kverme/FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): I ukerapporten til Dovre Forvaltning kan vi lese at investeringsdirektør Stig Myrseth har funnet det han kaller en uanminnelig attraktiv aksje.

Han velger å ta inn denne - Panoro Energy - i porteføljen sin. Og ut forsvinner Norsk Hydro.

— Vi slipper denne uken Panoro Energy inn. Panoro var lenge et defokusert oljeselskap med eiendeler onshore og offshore på begge sider av Sør-Atlanteren, sier Myrseth.

Etter mange år med svak kursutvikling gjorde aksjonærene opprør tidligere i år, og siden har selskapet solgt unna eiendeler i høyt tempo.

— Ettersom dagens eiere neppe ønsker å satse videre, ser vi to mulige utganger. Den ene er en likvidasjon gjennom et salg av innmaten påfulgt av et ekstraordinært utbytte. Den andre er at selskapet blir kjøpt opp, sier Myrseth.

Investeringsdirektøren anslår konservativt verdijustert egenkapital til 6,00 kroner per aksje hvorav 2,30 kroner er netto rentebærende kontanter.

Aksjen stiger 6,7 prosent til 3,2 kroner på Oslo Børs mandag.

— Med god nedsidebeskyttelse skapt av kontantbeholdningen og solid oppside ved et oppkjøp eller en likvidasjon fremstår risk/reward-forholdet i Panoro som ualminnelig attraktivt, avslutter Myrseth.

Dovre-porteføljen til Stig Myrseth •     Sparebank1 Nord-Norge
•     EMGS
•     Statoil
•     Algeta
•     RCL
•     Panoro Energy