Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Uansett hvordan vi organiserer politiet vil det skje at vi kommer for sent til å redde liv

Men politidirektøren lover nye krav til responstid.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter bussdrapene i Sogn har politiet måttet tåle kritikk for tiden tok for de første patruljene å ta seg til åstedet.

Nå understreker Politidirektoratet at politidistriktene vil få nye krav om responstid. Men myndighetene sentralt mangler standardisert statistikk fra de enkelte distriktene til å kunne gjøre dette i dag.

- Ved å etablere enhetlige metoder for å måle responstid vil vi skaffe oss kunnskap som gjør at vi vil bli i stand til også å sette krav til responstid, skriver politidirektør Odd Reidar Humlegård i en pressemelding.

Han opplyser at nye krav om responstid dermed ikke kan være på plass før tidligst i 2015.

- Uansett vil liv gå tapt Politiet er i dag den eneste nødetatet som ikke måler responstid, og et prosjekt om dette ble først startet som følge av evalueringen etter 22. juli-angrepene i 2011.

Humlegård påpeker samtidig at nye krav til politiet aldri kan forhindre tragisk utfall av noen av oppdragene deres.

- Uansett hvordan vi organiserer norsk politi, og hvilke krav vi stiller til responstid, så vil det komme situasjoner hvor vi vil komme for sent til å redde liv, skriver Humlegård.

Tre drept 19 år gamle Margaret Molland Sanden, bussjåføren Arve Kvernhaug (55) og Brahim Khuoya (31) fra Göteborg ble funnet drept på Valdresekspressen mandag

En 31 år gammel asylsøker Sør-Sudan er siktet for trippeldrapet.

Alarmsentralen fikk første melding om en trafikkulykke 17.21, men varslet ikke politiet før klokka 17.35. Da AMK fikk melding klokka 17.40 om at det kunne dreise seg om en gisselsituasjon unnlot de også å varsle politiet umiddelbart.

Første ambulanse var på stedet klokka 17.50, men fikk ordre om å vente på politiet siden det var våpen involvert. Brannmannskap valgte likevel å pågripe mannen da han frivillig kom ut klokka 18.48.

Minuttet senere, klokka 18.49 var første politibil på plass og tok over den siktede.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media