- Uansett om jeg har 35 år i fengsel bak meg, så har jeg sonet og gjort opp for meg

Nå forklarer 60-åringen seg om voldtektsanklagene.

AKTOR OG ADVOKAT: Advokat Vibeke Hein Bæra og aktor Håvard Kalvåg. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
AKTOR OG ADVOKAT: Advokat Vibeke Hein Bæra og aktor Håvard Kalvåg. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NORDRE VESTFOLD TINGRETT (Dagbladet): Den 60 år gamle mannen står tiltalt for å ha voldtatt ei kvinne i 40-åra i Horten i Vestfold i fjor vår, fire uker etter at han slapp ut etter å ha sonet en drap- og voldteksdom på 21 år. 

Han nekter straffskyld.

- Kledde seg naken De siste timene har den fornærmede forklart seg om hva hun mener skjedde den aktuelle kvelden og natta i juni i fjor. Hun sier hun gråtende og avkledd nedentil ble tvunget til å utføre oralsex på mannen hun møtte på en bare noen timer tidligere. 

Hun sier hun tror hun ble dopet ned, fordi hun ikke husker noe av hendelsesforløpet og hvordan de to kom seg fra baren og hjem til hans leilighet.  

- De har to vidt forskjellige virkelighetsoppfatninger. Han gleder seg til å forklare seg, sa advokat Vibeke Hein Bæra til Dagbladet før tiltalte inntok vitneboksen.  

Tiltalte får spørsmål om hvordan han opplevde episoden i leiligheten.

Han forteller at kvinnen hadde kledd av seg nedentil og lagt seg på senga. Om hun «skulle hvile eller hvorfor hun la seg», vet han ikke. Aktor minner mannen på at han i politiavhør har forklart at det seksuelle mellom de to startet omtrent med en gang de kom hjem til ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.