Uanstendig Hagen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Trontaledebatten i Stortinget er opposisjonens debatt, og lederen for det største partiet i opposisjon får åpne debatten. I dette storting er Fremskrittspartiet størst i opposisjon når Arbeiderpartiet sitter i regjering. Carl I. Hagen brukte i går sin status som størst i opposisjonen til på nytt å lufte sitt partis fiendtlige holdninger mot innvandrere. Til sin markering brukte Hagen TV2s avsløringer av holdninger blant muslimske imamer i Norge til omskjæring av kvinner. Hagen sa at de andre partiene etter dette måtte legge bort sin naive og blåøyde integrerings- og innvandringspolitikk.
  • Slik viser Hagen at han verken har sett eller forstått det som er skjedd. Avsløringene i «Rikets tilstand» er et fremragende stykke journalistikk utført av journalister med innvandrerbakgrunn og med norsk bakgrunn. Den tyngste og modigste jobben er utført av norsk-somaliske Kadra som demonstrerer at hun er seg bevisst alle deler av sin identitet, både den somaliske og den norske. Denne selvforståelsen er en forutsetning for avsløringen av de muslimske ledernes dobbeltspill.
  • I fjor brukte Hagen debatten om tvangsekteskap til å foreslå at Stortinget skulle vedta en resolusjon mot «undertrykkende tradisjoner og kulturer». I år ville han i tillegg ha en såkalt integreringsmelding bygd på dette utgangspunktet.
  • Carl I. Hagen avslører at han ikke ser mennesker for bare mørk hud. Avsløreren Kadra og de avslørte imamene kan ikke forstås ut fra integrerings- og innvandrerpolitikken i Norge. Sammenhengene er som alltid langt mer sammensatte og komplekse enn Hagen later som i sin utnyttelse av uvitenhet og fordommer.
  • Muslimske ledere og andre mennesker som støtter handlinger i strid med norsk lov, skal, i likhet med alle oss andre, individuelt tiltales og dømmes for det vi konkret og bevislig har gjort. Hagen bruker i stedet den klassiske teknikken for stigmatisering og utstøtning, og gjør en hel gruppe ansvarlig for enkeltindividers handlinger. Det er uanstendig.