Opphetet møte i Det hvite hus

- Uansvarlig og farlig

Demokraten Pete Buttigieg, som er påtroppende transportminister i Biden-Harris-administrasjonen, reagerer på det angivelig opphetede møtet i Det hvite hus forrige uke.

DET OVALE KONTOR: President Donald Trump avbildet i sitt kontor i Det hvite hus i 2017. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
DET OVALE KONTOR: President Donald Trump avbildet i sitt kontor i Det hvite hus i 2017. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst Vis mer
Publisert

Et oppsiktsvekkende møte skal ha funnet sted i det ovale kontor forrige uke. Både The New York Times og CNN rapporterte at det skal ha blitt diskutert unntakstilstand som et verktøy for å snu valgresultatet.

Møtet skal ha blitt svært opphetet og deltakerne skal ha skreket til hverandre. President Donald Trumps personlige advokat Rudy Giuliani, den nylig benådede generalen Michael Flynn, stabssjef Mark Meadows og advokat Sidney Powell var blant dem som deltok.

I et intervju med CNN blir Pete Buttigieg spurt om hans reaksjon på nyheten om møtet og at unntakstilstand skal ha blitt diskutert.

- Åpenbart er det uansvarlig og farlig, sier Buttigieg, men understreker at det amerikanske folk har talt og at Biden vil bli president på innsettelsesdagen i januar.

- Jeg håper bare at det i partiet og landet er en forståelse av hvor viktig det er at vi forblir forpliktet til demokratiet, som er hjørnesteinen i hva det betyr å være amerikaner. Vi må tilbake til det, sier han videre.

- Loven er veldig klar

Prat om unntakstilstand dukket først opp torsdag forrige uke, da general Flynn dukket opp på TV-kanalen Newsmax. Han sa Trump kunne bruke militæret for å sette i gang gjenvalg i vippestatene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer