Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uavgjort etter andre dag

LILLEHAMMER (Dagbladet): I Strandgata på Gjøvik ligger bensinstasjonene som perler på en snor. Og bensinkrigen raser, tirsdag kveld var stillingen uavgjort. Forskjellen på de tre stasjonene Esso, Statoil og Shell var fattige ett øre. Og prisen: kr 1,70 under normalen for 95 blyfri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er midt i blinken. Så lenge alle er med, slipper jeg å skifte stasjon, forteller 19 år gamle Erland Madsstuen, som med full tank sparte 70 kroner.

- Det kommer godt med, men pengene forsvinner nok på mer bensin, sier han.

- Krig er krig

Esso, Statoil og Shell har alle samme pris, men ingen tror det er slutt ennå. Lenge lå Shell 15 øre over de andre, men tirsdag ettermiddag ble nye plakater og rødtusjen hentet fram.

- Er det krig, så er det krig, sier Håkon Berntsen hos Shell og tar det hele med et smil.

Statoil startet det hele, og på stasjonen i Strandgata var John Opsahl opptatt av hvor mye bensin som var igjen på tankene.

- Det er nok ingen fare for at vi går tomme, men det har vært merkbart større trafikk enn normalt. Mest faste kunder, men noen nye fjes har det da vært, forteller Opsahl.

Misnøye

Det er distriktene som taper i bensinkrigen. I Lom øverst i Ottadalen holder prisene seg på stedet hvil. Her må samme kunde ut med 1 krone og 81 øre mer pr. liter.

- Vi er ikke så mange, og har ikke behov for å lage noen krig, forteller Svein Kvåle ved Statoil i Lom.