Uavgjort i kampen om Storebrand

Maktstillingen mellom rivalene Jens P. Heyerdahl og Stein Erik Hagen er 1- 1 etter gårsdagens intense valgmøte: Heyerdahl og Hagen får hver sin løpegutt i Storebrands styre. De ansatte tapte både første og andre runde sammen med Folketrygdfondets Tore Lindholt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

To sølle styreplasser i et forsikringsselskap har engasjert flere av Norges mektigste bedriftsledere til å bruke både tid, krefter og hodebry i over et halvt år.

Makta rår

Men historien og kampen om makten i Storebrand går enda lenger tilbake.

Siden Storebrand gikk over ende med et brak i 1992 har ikke aksjonærene vært representert i styret. I stedet har styremedlemmene vært valgt ut etter kompetanse.

Men Orklas mektige leder Jens P. Heyerdahl har siden gjenreisningen av Storebrand i 1993 kjempet for å få tilbake den plassen Orkla hadde før Norges største forsikringsselskap gikk over ende. Etter at Christiania-fusjonen ble stanset av Kjell Inge Røkke og Jens P. Heyerdahl i fjor vår, søkte Storebrands konsernsjef Åge Korsvold å finne allierte som ville støtte ham ved neste korsvei.

Det fant han i Stein Erik Hagen, som han lenge hadde vært fortrolig med. Gjennom sitt private selskap Canica og det Hagen-dominerte Steen & Strøm Invest, kjøpte Hagen oppimot ti prosent av Storebrand-aksjene i fjor høst, og utgjorde plutselig en av fem store aksjonærgrupper i Storebrand ved siden av Kjell Inge Røkke, Folketrygdfondet, Orkla og de amerikanske Tiger-fondene, hvor norske Ole Andreas Halvorsen er en mektig direktør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer