Uavgjort i Oslo Frp - omkamp fredag

Det står uavgjort mellom partene etter første dag av årsmøtet i Oslo Fremskrittsparti. Fredag er det ny dyst. Nominasjonsmøtet avholdes lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er ikke avklart. Her er intet avgjort før siste stemme er talt opp, oppsummerte partiformann Carl I. Hagen da møtet var slutt.

Første møtedag var preget av kaos og motsetninger fra første stund. Først var det strid om hvem som skulle være møtedirigenter, Hagen-fløyens menn eller «versting»-representant Jørn Stang.

Så var det strid om hvor mange stemmeberettigede som møtte, etter opprop kom man fram til 178. Så klarte ikke tellekorpset å telle stemmene som ble avgitt for de to forslagene, og krav om skriftlig votering ble fremsatt.

Da grep Hagen inn og foreslo en dirigent fra hver leir. Det ble vedtatt ved akklamasjon.

Sint

En sint og opprørt Carl I. Hagen frembar sentralstyrets hilsen til årsmøtet.

- Dette skulle ha vært en tradisjonell hilsen med melding om at partiet er i vekst og videre at vi aldri har stått så sterkt rustet foran en valgkamp, innledet Hagen.

Så gjorde han det klart at han vil ha slutt på internt bråk og stridigheter om de vedtak som er fattet.

I høst vedtok sentralstyret å suspendere eller ekskludere hele styret i Oslo Frp med fylkesformann Dag Danielsen som den mest profilerte. Årsmøtet fikk forslag om å pålegge det nye styret - som skal velges fredag - å arbeide for å oppheve suspensjoner og eksklusjoner.

Danielsens fløy tapte den voteringen med 69 eller 70 stemmer mot 84. Det innebærer at 24 av årsmøtedelegatene ikke stemte.

Styrkeforhold uklart

Etter voteringen mente begge sider at styrkeforholdene foran valgene ikke er klarlagt. Hagens menn mente likevel de hadde vunnet en liten moralsk seier som burde tjene som en advarsel til motmennene. Danielsens fløy understreket at det ville vært dramatisk dersom forslaget hadde vunnet fram, nederlaget kunne ikke tolkes i forhold til maktkampen som herjer Oslo-partiet.

I debatten om fylkespartiets framtid var det likevel flere delegater som uttrykte sorg over at Danielsen er blitt suspendert og mente han måtte tas inn i partivarmen igjen. I tillegg ga flere uttrykk for sorg over alle motsetninger og interne stridigheter og mente tiden var inne for forsoning.

Motkandidat?

Arve Lønnum ble valgt til ny formann i Oslo Frp på et ekstraordinært årsmøte 12. desember. Han stiller til valg på ny fredag. Men bare to av valgkomiteens fem medlemmer støtter hans kandidatur, men det er ikke fremmet forslag på andre kandidater.

Torsdag ville ingen NTB snakket med bekrefte at det vil komme forslag på motkandidat til Lønnum.

Lørdag er det nominasjonsmøte i Oslo Frp der det avgjøres hvem som skal stå på stortingslisten. Moderpartiet har sagt klart fra at alle stemmer som måtte bli avgitt for Dag Danielsen ikke vil regnes med fordi suspenderte medlemmer ikke kan ha tillitsverv i partiet. Tidligst da vil striden i Oslo Frp være over.

(NTB)