Uavhengig granskning

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Drapet på Carsten Thomassen har rystet nasjonen. Han deltok på en reise med utenriksminister Jonas Gahr Støre under omstendigheter som var vurdert til å være godt sikret. Terrorangrepet på Hotell Serena og det tragiske utfallet har fått flere til å reise spørsmål om hvorvidt sikkerheten var god nok og om den i tilstrekkelig grad omfattet utenriksministerens reisefølge. Det er prisverdig at utenriksministeren har igangsatt en gjennomgang av forberedelser og hendelsesforløp i eget departement. Vi har ingen grunn til å tvile på at Støre har et oppriktig ønske om å bringe alle forhold opp i dagen. Målet må være å lære av det som har skjedd og forbedre sikkerhetsopplegget på slike reiser i framtida.

Spørsmålet er om vi skal si oss fornøyd med at UD gransker seg selv. Frp, KrF og Venstre forlanger ifølge VG en ekstern granskning i tillegg. Vi tar uten videre for gitt at deres motiver er prinsipielle og at de ikke er drevet av et ønske om å slå politisk mynt på en tragisk hendelse. Kravet kommer etter en rekke avsløringer, dels om manglende sikkerhet og dels om uenighet mellom Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet om graden av sikkerhet på reisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer